Založ si blog

Keby tak naša vláda vlastnila východné Slovensko

Nakoľko mám za sebou veľmi neaktívny týždeň, rozhodol som sa to chytro zakryť a vymyslieť niečo nové. S hrdosťou teda uvádzam novú rubriku, „Internetové pochabosti a komentáre“.

Myslím, že už z názvu je pomerne jasné, o čom táto rubrika bude a tým pádom by som to vôbec nemusel vysvetľovať. Ale to by som nebol ja, aby som nenapísal niečo úplne zbytočné, hlavne keď ústa majú vo zvyku pri styku s ľuďmi mlčať. V každom článku chcem uviesť nejakú zaujímavú vec, ktorú objavím na internete, preložím ju z angličtiny do jazyka materinského a podľa chuti okomentujem. Len medzi nami, robím to iba preto, aby som pred sebou nejakú angličtinu videl, keď už teda trávim leto na Slovensku. Tešil som sa, aké to bude super a výborné a úžasné, ale ťahá ma to späť. Do môjho smutného, anglicky hovoriaceho sveta.

Dnes som našiel niečo zaujímavé o americkej vláde.

Americká vláda dnešným dňom vlastní 653 200 090 akrov americkej pôdy, čo je zhruba 29% povrchu celej krajiny. Na tejto pôde jej patrí 411 406 budov, čo je necelých 264 kilometrov štvorcových zástavby.

To je, ako keby naša vláda vlastnila celé východné Slovensko, nie? Kto vie, koľko toho tá naša skutočne vlastní. Možno by to aj vyšlo na nejaký ten menší okres. Teraz už len vyhútať, čo je lepšie. Chudobný príbuzný alebo tlstý kapitalista?

Ďalej je to 8 133 a pol tony zlata a teplé, tekuté bohatstvo v hodnote 127 411 000 dolárov. Je to približne toľko zlata, koľko vlastní Nemecko a Medzinárodný Menový Fond dokopy.

Pripomeňte mi niekto, aký vysoký je ten deficit štátneho rozpočtu pre tento tok u nás?

Vrchnosti okrem iného patrí aj 5 113 nukleárnych hlavíc a 14 lietadlových lodí. Pre prípad, že by niekto o všetko to bohatstvo prejavoval záujem.

Ale slovenská armáda je plne profesionálna a špičkovo vybavená taktiež.

A aby toho nebolo málo, perohryzom patria aj podiely niekoľkých veľkých amerických bánk, veľká časť General Motors, menšia časť Chrysleru a takmer celé AIG.

Nemáme však dôvod na paniku, americká vláda ani zďaleka nevlastní všetko.

Nepatrí jej napríklad veľa pôdy v Iraku a všetka tá ropa v Mexickom zálive.

Aj keď sa správa, akoby tomu tak bolo.

Alibistický

11.10.2010

Bolo mi vytknuté, že píšem depresívne žvásty, ktoré sa nedajú čítať. Moja odpoveď? Presne to robím. Mohol by som napísať niečo lepšie. Napríklad samovražednú poéziu o nenájdení seba samého, nejaké feťácke fantázie o stratenom raji a lepšom živote hlavných hrdinov, alebo len tak písať o sexe, pretože sex predáva. Alebo by som mohol zase vytiahnuť a okomentovať [...]

Naschvál depresívny

05.10.2010

Dnes chcem napísať niečo o ľuďoch. O nás, seba nevynechávajúc. Aj keď žijem v ilúzií, že som iný a dokonalejší ako vy, minimálne na jednej úrovni zo všetkých tých prapodivných a zbytočných kognitívnych procesov si uvedomujem, že to tak nie je. Uvedomujem si, že som jedným, z vás. Že mám svoje chyby aj svoje silné stránky. Že mám svoju cenu aj svoje zásady, [...]

Započal môj druhý život

25.09.2010

Je viac-menej presne polnoc miestneho času a ja som úplne triezvy. Inými slovami, dnešný článok bude zase stáť za balíček chipsov z tesca. Môj druhý život započal presne pred týždňom. Začalo to vysokými výdavkami, chaosom, špinou a zúfalstvom. A napriek tomu je to život, ktorí by mi mnohí z vás závideli. Mne vo všeobecnosti kopec ľudí všeličo závidí a ja im [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

robinhood

Keď raz prekonám fakt, že som lenivý ako bzdocha, naostrím šípy a budem strieľať hlava-nehlava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 19273x
Priemerná čítanosť článkov: 1606x

Autor blogu

Odkazy