Založ si blog

Mužské krámy alebo protivný pubertiak – Zápisky z ciest I.

Trochu trápny nadpis, dnes som sa už aj tak namáhal dosť. Krv v trenkách by mohli mať na svedomí jedine hemoroidy a vyhovárať sa na pubertu v druhom ročníku na výške asi tiež nepôsobí veľmi dôveryhodne. Ale stará známa náladovosť ma rozhodne vzala do parády. Inak Vás po dvoch týždňoch, ktoré som vyplnil cestovaním a chorobou, pozdravujem zo Švajčiarska. A nie, že mi budete závidieť! Nemám to rád.

Ten prvý týždeň som si vlastne iba odskočil na pár dní do Viedne, pobaliť sa, pripomenúť si tváre rodičov a tak. Hurá do Krakówa. Spoznať výkvet poľských železníc, oblúkom sa vyhnúť Oswieçimu a zúčastniť sa letného festivalu. Cynik vo mne by povedal: „Víkend presne podľa mojej chuti.“ Ale nemôžem byť zase iba zlý, aj keď je to také zábavné. Ten festival bol celkom fajn, hlavne z hľadiska pozorovaných objektov. Ako správny sebec, začnem sebou. Vypozoroval som, že všetko, čo potrebujem, aby som sa na koncerte odviazal sú tri Hnusné Hajnekeny ®. Zrazu nemám najmenší problém uplatniť svoje dlhé vlasy v head-bangingu, ani s tým, že ma ešte týždeň potom bude bolieť krk. Presne tak sa to aj stalo. Po troch Hnusných Hajnekenoch ® mi nevadí skákať v dave pred pódiom ani pozerať sa do tvárí všetkých tých šťastných ľudí.

Ale ani tri Hnusné Hajnekeny ® nestačili na to, aby som si prestal uvedomovať všetok ten odporný pach človečiny. A že namiesto Muse vlastne vidím iba more rúk s foťákmi zachytávajúcimi idiotské obrázky a ešte idiotskejšie videá. A boli to práve tri Hnusné Hajnekeny ®, ktoré spôsobili, že som sa počas druhej polovice koncertu cítil ako Tycho de Brahe počas osudného naplnenia spoločenského protokolu. Aspoň tú cestu k Toi-Toi búdke som nepremárnil. Okrem jedného hlasného „KURVA!!!“ som iba s vysunutými lakťami pozoroval to nemysliace stádo a ľutoval, že nemám po ruke žiaden tupý predmet. Davy ľudí, ako sa tomu slušne hovorí, sú asi zrkadlom ľudskej prirodzenosti. Výmenou za trochu tepla a fyzického kontaktu sme viac ako ochotní vzdať sa rozumu a súdnosti. Nás predsa nezaujíma, že šípka k autobusom ukazuje doprava. Keď pôjdeme všetci doľava, určite tam nejaký autobus bude. A ten autobus bude určite nadšením celý bez seba, keď zistí, že sme zabrali pruh, v ktorom bežne zvykol zastavovať. Veď zmena je život, nie?

Jediné čo ma skutočne pobavilo boli spolubojovníci pri čúraní. V jednej ruke cigareta alebo pivo, v druhej penis a v rade rovnom ako to len plot dovolil ukradomky porovnávajú veľkosť. No nie sme my muži na zjedenie?

Pozn. autora: Uvedomujem si, že ustavične čítať o čúraní a penisoch asi nie je každému pochuti, ale umenie je aj tak iba o sexe, takže nejaký ten penis berte ako prostriedok na vyjadrenie mojich ambícií.

Ak sa mi v tejto patetickej dedine pod Matterhornom podarí zohnať adaptér do zástrčky, nabudúce Vás poteším pokračovaním o chorobe a Švajčiarsku. Prezradím aspoň, že chorobu som si doniesol z Poľska, nie však z vlaku. Veď to by bolo takmer na úrovni návštevy pánskej toalety v britskej krčme. Proste nechutné.

Alibistický

11.10.2010

Bolo mi vytknuté, že píšem depresívne žvásty, ktoré sa nedajú čítať. Moja odpoveď? Presne to robím. Mohol by som napísať niečo lepšie. Napríklad samovražednú poéziu o nenájdení seba samého, nejaké feťácke fantázie o stratenom raji a lepšom živote hlavných hrdinov, alebo len tak písať o sexe, pretože sex predáva. Alebo by som mohol zase vytiahnuť a okomentovať [...]

Naschvál depresívny

05.10.2010

Dnes chcem napísať niečo o ľuďoch. O nás, seba nevynechávajúc. Aj keď žijem v ilúzií, že som iný a dokonalejší ako vy, minimálne na jednej úrovni zo všetkých tých prapodivných a zbytočných kognitívnych procesov si uvedomujem, že to tak nie je. Uvedomujem si, že som jedným, z vás. Že mám svoje chyby aj svoje silné stránky. Že mám svoju cenu aj svoje zásady, [...]

Započal môj druhý život

25.09.2010

Je viac-menej presne polnoc miestneho času a ja som úplne triezvy. Inými slovami, dnešný článok bude zase stáť za balíček chipsov z tesca. Môj druhý život započal presne pred týždňom. Začalo to vysokými výdavkami, chaosom, špinou a zúfalstvom. A napriek tomu je to život, ktorí by mi mnohí z vás závideli. Mne vo všeobecnosti kopec ľudí všeličo závidí a ja im [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

robinhood

Keď raz prekonám fakt, že som lenivý ako bzdocha, naostrím šípy a budem strieľať hlava-nehlava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 19275x
Priemerná čítanosť článkov: 1606x

Autor blogu

Odkazy